BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

miercuri, 13 aprilie 2011

# Studii despre iubire

  • "Caracteridticile iubirii" - "In actul amoros persoana din sine: pe semne e cea mai intensa incercare facuta de catre natura pt. ca fiecare sa iasa din sine insusi catre altceva.Nu graviteaza altceva catre mine,ci eu catre altceva." "A iubi nu inseamna bucurie.Cine isi iubeste patria moare uneori pt. ea,iar martirul isi da duhul din dragoste.Adevarata iubire se masoara si se calculeaza pe sine in durerea si suferinta de care e capabila."
  • "Brusc si pentru totdeauna" - "O dragoste deplina care s-a nascut in adancul unei persoane nu poate probabil sa moara.Ramane grafata pt. totdeauna in sufletul sensitiv."
  • "Dragostea de perfectiune" - "In orice iubire exista o nazuinta a celui ce iubeste de a se uni cu alta fiinta ce pare inzestrata cu o perfectiune." "De cum incepe indragostirea individul simte o ciudata pornire irezistibila de a-si dizolva indiviualitatea in cea a ceiluilalt si invers de a absorbi pe cea a fiintei iubite in individualitatea sa.
  • "Diversitatea in iubire" - " Iubirea e pur activitate sentimentala indrumata catre un obiect care poate fi orice: persoana sau lucru."
  • "Atentie si manie" - "Indragostirea e un fenomen ce tine de atentie,o stare anormala a acesteia la omul normal." "Nu e vorba de o asa zisa imbogatire a vietii noastre mentale.Din potriva are loc o eliminare progresiva a lucrurilor care ne acaparau inainte.Constinta se ingusteaza si contine doar 1 obiect,atentia ramane paralizata prada unei singure fiinte.Pt. indragostit iubire poseda o prezenta ubicua si constanta.Lumea intreaga este parca absorbita in ea.Defapt lumea nici nu exista pt. indragostit.Iubirea a dizlocat-o si i-a luat locul."

1 comentarii:

Father spunea...

"Adevarata iubire se masoara si se calculeaza pe sine in durerea si suferinta de care e capabila"

Cat adevar!

Hristos a Inviat!